Voedingsconsult

Een gezonde huid en een fit gevoel Er goed uitzien en je fit voelen dat bereiken we met een goede gezondheid.  Een voedingsconsult biedt u advies over het bevorderen van uw gezondheid met orthomoleculaire voeding. Het is ook zeer geschikt als uw last hebt van stress of wilt afvallen. Tijdens het eerste consult wordt er een anamnese afgenomen. Daarna ontvangt u een voedingsplan. Optimale voeding zorgt ervoor:
  • Dat de lichaamscellen optimaal functioneren, wat noodzakelijk is voor een optimaal fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel functioneren.
  • Dat de compensatie van de gevolgen van het hebben van minder efficiënte genetisch bepaalde varianten van, bijvoorbeeld, bepaalde enzymen, maximaal worden bereikt.

Laat voeding je medicijn zijn
Voedingssupplementen Een verhoogde behoefte aan specifieke voedingstoffen kunnen we deels opvangen met een aangepaste voeding en zonodig met orthomoleculaire voedingssupplementen. Orthomoleculaire voedingssupplementen werken veelal volgens een ander principe dan “geneesmiddelen”
  • Medicijnen(reguliere) hebben veelal een werking die autonoom(onafhankelijk) is.  Ze overrulen vaak de natuurlijke processen.
  • Voedingsstoffen zijn niet autonoom, maar worden opgenomen in de natuurlijke processen in het lichaam. Het lichaam gaat ze zo goed mogelijk benutten.

Belangrijk kenmerk van ons biologisch systeem is dat het een regelsysteem heeft met:
  • Correctieprocedures
  • Prioriteitstellingprocedures

Bij toepassing van orthomoleculaire supplementen zal allereerst de correctieprocedures in werking treden. Bij meerdere klachten zal eerst het meest schadelijke aan gepakt worden. De prioriteitstellingprocedure is dan van toepassing.